2020-10-05T09:01:53+02:00 5. октобра, 2020. 09:01 |

Hа Летњој сцени Музичке школе: „Класика у фокусу“

У оквиру културних активности које Школа за основно и средње музичко образовање „Стеван Мокрањац“ Пожаревац после извесног времена наставља, у суботу 3. октобра на Летњој сцени ове образовне институције приређен је подневни концерт под називом „Класика у фокусу“. Овом приликом представио се Камерни оркестар „Amoroso“ кога чине професионални музичари из Лесковца и Ниша а формиран је 2002. године под заједничким покровитељством Програма Уједињених нација за развој (UNDP) и Града Лесковца.

На програму су била дела Вивалдија, Моцарта, Беле Бартока, Даворина Јенка, Папандопула, Констатнина Бабића док су солисти били Биљана Миљковић, флаута, Катарина Миљковић, флаута и Драгана Митић, сопран. Иначе, руководилац Камерног оркестра „Amoroso“ Игор Сарајлић први је дипломирани диригент у Браничевском округу, тренутно је на докторским студијама на Факултету музичке уметности а запослен је као професор Музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Пожаревцу.

Суботњи концерт на најлепши начин улепшао је један у низу дана „михољског лета“, а приређен је у складу са свим мерама и препорукама заштите од короне.

Влада Винкић