2020-11-30T13:11:59+01:00 30. новембра, 2020. 13:11 |

Иницијатива за хитну пренамену новца за лечење деце

 

Иницијатива „За право на живот Душана, Луке, Павла и Алексие“ изражава најоштрији протест поводом обраћања градоначелника Пожаревца, Саше Павловића, када је утврдио да не постоји правни ни законски оквир да се средства намењена за новогодишње свечаности, декорацију и концерте преусмере на лечење ове деце.

– У најмању руку се осећамо поражено и понижено, као иницијатори, родитељи, суграђани и људска бића, због овог и оваквог наступа. Буџет је регулисан строгим правилима, али су модалитети и могућности измене бројни и из различитих разлога. Чак и да уважимо изјаву градоначелника да нису могуће донације Града, то и даље не мења факат да је модалитета пренамене у хитним случајевима било и да су они били законом утемељени, наводи се у саопштењу, уз напомену да је расписана јавна набавка за новогодишњу декорацију.

– Иницијатива и даље остаје при захтевима изнетим у петицији и инсистирамо да градска власт са својим правним тимом изнађе начин да се средства пренамене и да се ставе на располагање деци којој су најпотребнија, а за шта сматрамо да легални начини постоје. Слични примери других градова, као што је последњи пример Ужица, итекако доказују да је то могуће, закључују представници Иницијативе.