Jelena gnjaticЈелена Гњатић  је ученица четвртог разреда природно-математичког смера. Током школовања у Пожаревачкој гимназији истакла се посебним интересовањимаза ликовну културу, енглески језик и филозофију. Учествовала је на Међународном такмичењу из енглеског језика – 4th International English Language Competition које је одржано у Италији. Награђена је за ликовни рад у првом разреду на наградном темату који је рађен поводом Дана школе. Учествовала је са својим одељењем IV/5 у школском пројекту из биологије чији је циљ био упознавање ученика са ризицима и последицама конзумирања дувана. Такође је учествовала у организовању традиционалног Новогодишњег научног квиза на енглеском језику, на јавним презентацијама и школским пројектима. Неколико пута је била волонтер на Дану отворених врата у Пожаревачкој гимназији, као и на Филозофској олимпијади.

Себе нам представља следећим речима: „Веома сам комуникативна и сналажљива. Мотивишу ме изазови, имам разноврсна интересовања и волим да сазнајем нове ствари. Волим да учим из прошлости, историја је један од мојих омиљених предмета.Уживам у музици и креативним активностима“. Посебно је привлаче садржаји који су логични, у којима може да се изврши повезивање претходно стечених знања са новим садржајима.

Уз историју воли енглески језик, програмирање, историју уметности. Своја интересовања описује на следећи начин: „Сваки предмет ми је интересантан на другачији начин. Пружа ми могућност да усавршим своје знање, свиђа ми се комуникација. Волим модерне приступе решавању проблема. Допадају ми се класична уметничка дела, али и примењена уметност у свакодневном животу“.

Свира клавир и бави се спортом. Учествовала је на смотрама младих талената камерне музике на одсеку клавир, у клавирском дуу са Сањом Бајић, ученицом Пожаревачке гимназије. Воли све оно што представља изазов да се савлада у виду нових сазнања, али ужива и у креативном раду „где је потребно узети у обзир све утицаје, створити нешто лепо што има и употребну вредност“.

Родитељи кажу да је: „Одговорна, вредна, тачна, креативна, комуникативна, елоквентна“ и да је од малена показивала интересовање за стране језике. „Почела је да их учи гледајући дечији програм на енглеском језику“.

Себе види као студенткињу права  и успешног правника.

Живкица Ђорђевић, педагог


„Јелена је изузетна млада девојка коју красе интелектуална зрелост, ентузијазам и позитивна енергија. У току школовања показала је висок ниво знања из енглеског језика, велику креативност и посвећеност. Као Јеленин професор енглеског језика  могу рећи да Јелена поседује таленат и склоност ка учењу страних језика, аналитичност и велику жељу и спремност за прихватање нових изазова. Ненаметљивост и доброта у комбинацији са критичким ставом, одлучношћу и стабилношћу чине ову девојку посебном. Задовољство је и привилегија било радити са оваквим учеником. Сигурна сам да ће Јелени њена упорност и доследност и огроман интелектуални капацитет донети још пуно успеха у животу“.

Данијела Стојановић, професорка енглеског језика


„Већина професора је још у првом разреду одељења I/5 одмах запазила скромну и ненаметљиву ученицу која увек зна тачан одговор. Јелена Гњатић ће бити, у то сам сасвим сигурна, успешна млада дама, одличан стручњак, шта год да изабре за своју животну професију јер поседује свестраност која се ретко среће. Поред такве дивне скромности, испред које се готово постидите, и фантастичног рада, упорности и знања, ово је млада девојка коју красе многе дивне особине које красе самоизузетне и надарене. Она је фантастичан ученик,  добар друг,  културна и веома одговорна. Радим у просвети 24 године, овакви ученици, попут Јелене Гњатић су прави и вредни бисери који ће временом сијати све више и више!“

Марија Вујић, професорка рачунарsтва

и информатике, одељењски старешина

Share.

Comments are closed.

Skip to content