У Завичајном музеју у Петровцу на Млави, отворена je докуметнарно – историјска изложба „Више од игре“, којом је на аутентичан начин сажета историје спорта која у овој млавској вароши траје дуже од једног века. Поставку можете видети до 20. августа.

Изложене су фотографије и докуметна, од Сокола до Радничких спортских игара, од фудбала, као најразвијенијег и најмасовнијег спорта, до рукемета као највољенијег у Петровцу на Млави. Ту су и сведочанства о бициклизму и  стрељачкој дружини, као и о спорту за децу у оквиру школе. У реализацији изложбе ауторима су помогли сви они Петровчани који су сведоци спортске историје, као и њени активни творци и учесници.

Изложбу су отворили директорка музеја Жаклина Перић и аутори поставке, Милан Јенић и Дарко Стокић, кустоси Завичајног музеја Петровац на Млави.

Већина докуметна и фотографија део су збирки петровачког Завичајног музеја, који управо оваквим својим примером позива суграђане да учествују у очувању и бележењу материјала (фотографија, докумената, предмета, уметнина, предања), доношењем тог наслеђа у Музеј на увид, поклон или откуп.

Share.

Comments are closed.

Skip to content