2020-08-27T12:09:46+02:00 27. августа, 2020. 12:09 |

Изложбе: Портрети са интервјуа

У Галерији савремене уметности у Пожаревцу постављена је изложба фотографија аутора Анђелка Васиљевића из Београда.

Изложба „Портрети са интервјуа – Од лица до лица“ представља део радова насталих током разговора новинара са познатим личностима за дневни лист „Политика“.
Приказ изложбе дала је Марина Радосављевић, виши кустос Народног музеја у Пожаревцу, историчар уметности, која је истакла да ће препознатљиви ликови из света књижевности, филма, музике, спорта, науке виђени кроз објектив фотографа листа „Политика“, Анђелка Васиљевића, бити изложени 10. септембра.

-Реалистичко меморисање познатих личности обогаћено је личним Васиљевићевим виђењем кроз моменат ухваћеног расположења било да је то осмех, чуђење, замишљеност… Одабране личности осим што су приказане кроз физичку, психолошку и поменуту раван расположења, такође стоје ту да својом појавом подстичу и инспиришу, подсете појединца и ширу јавност на постојање људи који чине саставни део културне свакодневице. Превазилазећи документарни аспект, аутор је на фотографијама исказао креативност у ишчитавању скривених слојева једног људског бића, рекла је Радосављевић.