На традиционалном Симпозијуму одржаном у оквиру овогодишњег 43. “Фестивала филмског сценарија“ у Врњачкој Бањи чија је тема носила назив „ТВ серије и филмови: преплитања и укрштања”,   један од учесника био је и пожаревачки филмски критичар Горан Јовановић. Нашем суграђанину је овом приликом указана част да великом броју љубитеља и поштоваоца теорије седме уметности,  уз угледне ствараоце и продуценте из света филма и телевизије, говори о овој актуелној теми.

Вреди поменути да су уз Јовановића у рад Симпозијума, чији су модератори били Ђорђе Бајић и Зоран Јанковић из Филмског центра Србије, овај пут били укључени Предраг Перишић, сценариста и професор, Фети Даутовић, продуцент и професор, Марија Берета, продуцент Радио телевизије Србије, Петар Михајловић, сценариста као и Дејан Зечевић, филмски и телевизијски редитељ. Учесници Симпозијума који је одржан у Фестивалском центру хотела „Фонтана“ били су у прилици да се упознају са садржајем часописа који је Југословенска кинотека објавила поводом свог великог јубилеја – 70 година постојања и рада кинотеке.

Ово је друго учешће Горана Јовановића на Симпозијуму у оквиру „Фестивала филмског сценарија“ у Врњачкој Бањи. Подсећања ради, На Јовановић је на Симпозијуму одржаном 2005. године говорио о кинематографијама у транзицији.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content