2020-11-07T09:27:11+01:00 7. новембра, 2020. 09:27 |

Конгрес зa здравију Србију

„Конгрес Спорта за све Србије“ и Скупштина Асоцијације Спорт за све Србије организовани су у Бањи Ковиљачи. Окупљање је приређено у складу са свим препорученим и прописаним мерама заштите ширења ковид вируса, у одличној организацији националног кровног савеза  за масовне спортско рекреативне активности – Асоцијације Спорт за све Србије. Број учесника и делегата био је ограничен и усклађен са постојећим капацитетима конгресних сала у којима су се одржавала предавања и стручне трибине.


Одржано је шест  пленарних сесија са веома важним темама за развој покрета спортске рекреације, уређење нормативних аката, савремених облика промоције и маркетинга, унапређења руковођења и управљања спортских удружења, али и за могућности финансирања из буџета локалних самоуправа и европских фондова.

Током предавања и веома интензивних дебата, закључено је да је нопходно удружити све снаге и покренути опсежне акције како би одговорили на поражавајуће трендове пада психофизичких способности и општег здравственог стања међу грађанством. Предвиђања су забрињавајућа и указују да ће животни век становништва садашњих генерација падати у просеку и до пет година у односу на

Н. Анђелковић, Б. Дмитровић и С. Коцић

претходне, упркос општем развоју и квалитету медицинске неге, искључиво због пасивног животног стила и физичке неактивности!

Предавањима су руководили експерти из својих области, док су учесници – спортски стручњаци имали велики број конкретних питања и коментара на задате теме са циљем подизања капацитета и унапређења рада спортско – рекреативних удружења.

Пожаревљанин Бане Дмитровић био је модератор и предавач на сесији „Менаџмент у Спорту за све“ на којој су говориле мр Нина Анђелковић, професор са дугогодишњим стажом у обуци фитнес инструктора и Сања Коцић, једна од најквалитетнијих и најпознатијих фитнес инструктора.