2020-08-21T09:07:51+02:00 20. августа, 2020. 18:15 |

Конститутивна седница СО Жагубицa:Нови мандати Павловићу и Пауљескић

Уз поштовање епидемиолошких мера, данас је у Дому културе, одржана конститутивна седница Скупштине општине Жагубица. У оквиру извештаја Општинске изборне комисије о спроведеним локалним изборима за одборнике жагубичке Скупштине, констатовано је да су се у овој општини надметале три листе, као и да је на гласање изашло 7.516 бирача. Листа „Александар Вучић – за нашу децу“ освојила је 6.093 гласа и 22 мандата, док је листи „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија – Драган Марковић Палма“ указало поверење 945 бирача и њој су припала 3 одборничка мандата. Трећа листа „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ освојила је 190 гласова и није прешла цензус.

Након потврђивања мандата одборницима и полагања заклетве, поверење да води жагубички парламент, поново је дато Оливери Пауљескић. Предложена кандидаткиња је једногласно тајним гласањем, са 23 гласа за изабрана на председничку функцију. Њен заменик у наредне четири године биће Миле Перић, који је и у претходном сазиву обављао ту функцију. Функцију секретара Скупштине и даље ће обављати Томислав Милојевић, док ће његова заменица бити Љиљана Светозаревић. Именован је и Одбор за административно – мандатна питања којег ће у наредне четири године чинити: Оливера Пауљескић (председница), Миле Перић, Миљана Рашић, Бојана Миљковић и Живота Марјановић.

Новоизабрана председница Скупштине општине Жагубица Оливера Пауљескић истакла је да је почаствована што је поново од стране одборника и грађана изабрана на ту функцију.

-Захваљујем се на указаном поверењу и шанси да и у овом сазиву водим локални скупштински парламент. Придржаваћу се Устава, закона, Статута и Пословника о раду Скупштине општине, надам се да ћемо добро сарађивати и радити у интересу грађана наше општине, закључила је Пауљескић.

У наставку седнице изабрани су носиоци извршне власти. Жагубичку општину и даље ће водити Сафет Павловић, који фунцкију председника Општине обавља од 2013. године. Место заменика председника Општине одборници су поверили Предрагу  Ивковићу, који је ту функцију обављао и у претходном мандату.

У трећем мандату, Павловић најављује спремност да и овога пута оправда поверење грађана које је указано листи Српске напредне странке. Он је такође позвао све који учествују у политичком животу жагубичке Општине да свако у домену где је најбољи и најкориснији, да свој допринос остварењу визије Жагубице, као општине која брине о својим грађанима и њиховим потребама.

-Тим који побеђује се не мења, као и капитен који се налази на челу тима. На овим изборима наша листа је освојила 82 одсто гласова што је задовољавајуће, али се надам да ћемо на следећим изборима смоћи снаге и прескочити лествицу од 90 одсто, казао је Павловић.

 За чланове Општинског већа изабрани су: Жика Шербановић, за друштвене делатности, Небојша Коцић, за привреду, науку и технолошки развој, Томислав Рајковић, за пољопривреду, шумарство, лов и риболов, Љубомир Трујић, за послове локалне самоуправе и месних заједница и Горан Шербановић, за телекомуникације, саобраћај и везе.

Након избора, због неспојивости функција, Скупштина је разрешила дужности одборника председника и заменика председника Општине.

                                                                                                                                                                            Д.Динић