2017-05-30T22:28:58+02:00 30. маја, 2017. 22:28 |

Костолац – Балонијадом испраћени предшколци

BalonijadaУ Костолцу је  одржана још једна „Балонијада“ којом су малишани предшколског узраста испраћени у први разред. Манифестација којом се обележава растанак од вртића и полазак нове генерације ђака у школу већ је традиција коју Костолчани прате са радошћу и уживањем окупљајући се да пожеле малишанима ново доба живота.

           Овогодишњу „Балонијаду“ организовао је Културно – спортски центар „Костолац“ у сарадњи са Дечијим вртићем „Мајски цвет“.

           Започела је дефилеом малишана праћених васпитачима и родитељима улицама Костолца. Весела колона у којој је било преко стотину малишана зауставила се у центру града испред позоришне сале и одбројавање је почело: десет, девет. осам, седам… три, два…на један сви предшколци су истовремено пустили свој балон у небо које се тог тренутка обојило у Костолцу.

           Тиме је симболично обележен крај безбрижног доба и означен нови почетак и полазак у школу.

Кишобране у руке па на сцену Много се цени кад смо на сцени У ритму музке Ми много тога знамо.... Руку под руку
Кишобране у руке па на сцену

           Програм је настављен у позоришној сали Дома културе у Костолцу. Малишани предшколског узраста вртића „Мајски цвет“ у Костолцу у наредних сат и више времена показали су шта су све научили и шта знају. Уз понеки погрешан корак и много осмеха плесали су уз савремене ноте латино ритма, мјузикла, попа и рока. Показали су да знају да рецитају, певају, али и да глуме и то све под будним оком својих васпитача и праћени дугим аплаузима родитеља, бака, дека, рођака.

           Наступ на позорници у Костолцу су, сваки са својом групом, припремили васпитачи вртића „Мајски цвет“, како оних из самог Костолца тако и из припремних одељења у Старом Костолцу, Петки, Острову, Кленовнику, Дрмну.

           Разиграни и шарени осунчали су облачан мајски дан.

           Покровитељ „Балонијаде“, манифестације којом се малишани симболично из вртића испраћају у први разред основних школа, била је Градска општина Костолац.