2020-10-15T10:38:23+02:00 13. октобра, 2020. 14:26 |

Костолац: Буџет увећан за 14 милиона динара

У Костолцу је у уторак, 13. октобра одржана седница Скупштине Градске општине. На почетку заседања, председница Скупштине Милена Церовшек честитала је свим Костолчанима Дан ослобођења.

Одборници су потом разматрали први ребаланс буџета за 2020. годину који је образложила Зденка Радосављевић, руководилац Службе за финансије у ГО Костолац. Укупан износ средстава којим Градска општина располаже ове године је 354,2 милиона динара. Планирани расходи су предвиђени у износу од 361,7 милиона динара, а буџетски дефицит 7,5 милиона динара.

Серџо Крстаноски, председник ГО Костолац је објаснио да је првим ребалансом приход повећан за 14 милиона динара и најавио реализацију низа пројеката везаних за водоснабдевање и изградњу фекалне канализације у Костолцу, Старом Костолцу и Острову где треба да се наставе и радови на првој фази пројекта топлификације села. Такође је најавио и демонтирање надвожњака и уређење новог улаза и Првомајске улице у Костолцу. За озелењавање Костолца, ових дана, рекао је председник Крстаноски стиже око 1000 садница дрвећа из Белгије које ће бити распоређено у двадесетак улица.

Одлуку о ребалансу буџета, одборници Скупштине ГО Костолац донели су једногласно.

Одговарајући на одборничко питање Мите Гаврилова из Искорака о пројекту изградње спалионице гуме и пластике у Костолцу, Крстаноски је пренео да је надлежном Министарству сходно Закону, на време упућена жалба и тражена процена утицаја на животну средину у раздаљини од 30 километара од места на коме је предвиђена изградња спалионице у насељу Канал.

На Дан ослобођења Костолца, сходно одлуци која је донета на седници Скупштине, уручене су новчане награде ђацима генерације ОШ „ Јован Цвијић“ и Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“, Јани Димитрић и Матеји Јанковићу. Награде у износу од 35000 динара добили су и спортисти генерације, гимнастичари ОШ „Јован Цвијић“ и Техничке школе „Никола Тесла“, Иван Вукославовић и Ненад Ђокић.

За најангажованије ђаке генерације награде су биле лаптопови. У Основној школи „Јован Цвијић“ најангажованији су били ученици Марко Миленковић и Сара Миловановић. Тамара Гајић је најангажованији ученик средње школе у Костолцу.