Gimnastika Kostolac.У Новом Саду је одржано  Државно првенство у спортској гиманстици за мушкарце и жене на којем је екипа Гимнастичког клуба „СО Партизан“ из Костолца освојила златне медаље и оствариле веома запажене резултате.

Девојчице у категорији кадеткиња, екипно су биле прве и окитиле су се златним медаљама, док је другог дана на квалификацијама по справама, Ива Црносељански на прескоку освојила прво, а Миљана Стојановић на греди, треће место.

       У категорији кадета, екипно су и дечаци узели златне медаље, док је појединачно Богдан Михајловић заузео друго место и освојио сребрну медаљу. Другог дана на квалиикацијама по справама, Михајловићу је припало злато на круговима, сребро на прескоку и разбоју, а бронза на вратилу. Урош Петровић такође је био веома успешан, на вратилу први, на разбоју трећи и на круговима је поделио треће место са вежбачима из Новог Сада, Београда и са својим клупским другом Иваном Вукославовићем.

        У категорији јуниора Срећко Стојадиновић био је други, Ненад Ђокић пети, док је на прескоку и коњу Стојадиновић освојио златне, а на партеру, круговима и вратилу  сребрне медаље.

         Петар Вефић и Божидар Маровић у категорији најстаријих, сениора, због повреда нису могли да се такмиче на свим справама. Упркос томе, Вефић је освојио бронзане медаље на круговима и разбоју, док је Божидар задивио све присутне троструким салтом са вратила савршеним доскоком. У последње две деценије нико од наших српских гимнастичара се није усудио да то уради,  Маровић је први коме је то пошло за руком.

                                                                                                                                             Ј. М.

Share.

Comments are closed.

Skip to content