2017-06-14T11:21:52+02:00 14. јуна, 2017. 09:19 |

Костолчани најуспешнији нa првенству Србије у спортској гимнастици

Gimnastika Kostolac.У Новом Саду је одржано  Државно првенство у спортској гиманстици за мушкарце и жене на којем је екипа Гимнастичког клуба „СО Партизан“ из Костолца освојила златне медаље и оствариле веома запажене резултате.

Девојчице у категорији кадеткиња, екипно су биле прве и окитиле су се златним медаљама, док је другог дана на квалификацијама по справама, Ива Црносељански на прескоку освојила прво, а Миљана Стојановић на греди, треће место.

       У категорији кадета, екипно су и дечаци узели златне медаље, док је појединачно Богдан Михајловић заузео друго место и освојио сребрну медаљу. Другог дана на квалиикацијама по справама, Михајловићу је припало злато на круговима, сребро на прескоку и разбоју, а бронза на вратилу. Урош Петровић такође је био веома успешан, на вратилу први, на разбоју трећи и на круговима је поделио треће место са вежбачима из Новог Сада, Београда и са својим клупским другом Иваном Вукославовићем.

        У категорији јуниора Срећко Стојадиновић био је други, Ненад Ђокић пети, док је на прескоку и коњу Стојадиновић освојио златне, а на партеру, круговима и вратилу  сребрне медаље.

         Петар Вефић и Божидар Маровић у категорији најстаријих, сениора, због повреда нису могли да се такмиче на свим справама. Упркос томе, Вефић је освојио бронзане медаље на круговима и разбоју, док је Божидар задивио све присутне троструким салтом са вратила савршеним доскоком. У последње две деценије нико од наших српских гимнастичара се није усудио да то уради,  Маровић је први коме је то пошло за руком.

                                                                                                                                             Ј. М.