Подручно одељење Oсновне школе „Јован Шербановић” и издвојена припремно – предшколска група „Зумбули“ ПУ „Полетарац“ у насељу Милановац са учитељима Мирелом Савић, Марком Михајловићем и васпитачицом Мајом Павковић, организовали су занимљиве активности: „Школа некад и сад“, „Бакина трпеза“, „Градимо мостове међу генерацијама“ и „Шеширијада“.

Основни циљ активности „Школа некад и сад“ био је да се ученици и предшколци  што боље упознају са начином образовања и васпитања деце у прошлости, методама и начинима рада, као и да се на тренутак оживи дух традиције и обичаја. У току дана деца одевена у народној ношњи пратила су наставне активности, а јереј Саша Серафимовић испричао је деци о обичајима прослављања крсне славе.

„Бакина трпеза“ је организована у циљу упознавања деце са начинима припремања традиционалне хране Хомоља. Активност је реализована у центру насеља Милановац, где су деца заједно са родитељима, бакама и декама, учитељима и васпитачицом припремили трпезу традицоналних јела и заједно са мештанима уживалима у укусима хране из прошлости.

Share.

Comments are closed.

Skip to content