2020-12-09T09:27:44+01:00 9. децембра, 2020. 09:27 |

Кучевачка библиотека позива ствараоце на „Песничка откровења“

Током  децембра, који уз хладне дане ове године носи и стоге мере против ширења епидемије короне а самим тим и много мање блиских контаката,  Библиотека „Никола Сикимић Максим“ у Кучеву понудила је пројекат који ће на себи својствен начин улепшати и олакшати дане који су пред њиховим суграђанима.


Наиме, кучевачка библиотека осмислила је пројекат „Песничка откровења“, за који се у овој културној институцији наглашава:

-Често поезија, нарочито она потекла из провинције, остане непримећена и заборављена у витринама завичајних фондова мањих библиотека. Због тога покренули смо пројекат „Песничка откровења“. Позивамо песнике Кучева и околине да нам се јаве како бисмо на један свеж начин широј публици представили или по први пут открили њихову поезију. Такође позивамо и глумце, али и оне који воле да говоре стихове, да нам помогну у том представљању. Да заједно стиховима обојимо овај хладни децембар и покажемо да нас уметност, била то глума или поезија, све међусобно повезује, поручују из Библиотеке „Никола Сикимић Максим“.

Контакт за учешће у пројекту може се остварити путем друштвених мрежа или на телефон 012/ 850 467. Читав пројекат ће се одвијати на друштвеним мрежама и трајаће током целог децембра. Реализација пројекта може се пратити и на фејсбук и инстаграм страници библиотеке.