У читаоници Библиотеке “Никола Сикимић Максим” у Кучеву представљена је књига „Прича о Петру” аутора Марка Михајловића из Пожаревца.

Ово је роман о људима, о животу, о Југословенима, о тајној служби, упорности, инату, мајкама, деци и људима који су своју децу изгубили. Ово је била прилика да се јавност присети многих жртава беспотребних ратова који су се догађали у прошлости.

На промоцији романа, разговор са писцем водила је новинарка Радмила Станковић, а одломке из књиге читао је Иван Драгојловић, глумац Аматерског позоришта Центра за културу „Драган Кецман” из Кучева.
Марко Михајловић је рођен у Пожаревацу. Писац је кратких прича и романа, објављује у књижевним часописима и на порталима у земљи и иностранству. Бави се и акционом уметношћу, перформансом, као делом свог уметничког израза. Аутор је документарних филмова „Живот је маратон”, „Печат предака” и „Осми дан”. Марко Михајловић написао је два романа – „Живот под ружичастим троуглом” (2018) и „Прича о Петру” (2022), оба у издању Чигоја штампе.

Share.

1 коментар

Skip to content