2020-06-23T09:07:34+02:00 23. јуна, 2020. 09:07 |

Култура на отвореној сцени

У оквиру Културно-просветног центра Петровца у току је реализација пројекта подржаног од стране Општине са циљем уређења летње сцене на којој ће се већ овог лета одвијати културни програми под ведрим небом. Према речима в.д. директорке КПЦ Милице Илић проритет ће имати позоришни и музички програми али ће „врата“ сцене под ведрим небом бити отворена и за разне активности младих, невладиних организација и удружења. Први на овом простору 6. јула наступиће професионалци Дара Џокић, Исидора Минић и Бранка Шелић у представи „Ручни рад“ Установе културе „Вук Караџић“ из Београда. Следећа је на програму 14. јула дечја представа „Црвенкапа“.

После затишја због епидемије и ванредног стања, Петровчани су, поред уређења сцене на отвореном простору одлучили да реализују и традиционална културна дешавања као што су Републичко такмичење села Србије и Фестивал „Гулини дани“. Петровац је, иначе, један од оснивача „Такмичења села у Србији“ и ретких градова у коме се ова манифестација задржала. Ове године биће одржана 60. пут. Са наступима месних заједница кренуће се 4. јула, азавршити 13.Септембра. Што се Гулиних дана тиче уместо у марту када им је било време, одржаће се од 7. до 13. септембра, представе остаје исте.

Вршилац дужности директорке КПЦ подсећа да ће цена карата за представе на отвореној сцени, захваљујући субвенцији од стране Општине, бити симболична, 100 динара, а за фестивалске наступе од септембра, економска.