saska i druziva Zika AnticПрошлонедељни садржаји у оквиру Летњег програма Центра за културу «Под сјајем звезда» подигли су за још један степеник квалитет културних дешавања у Пожаревцу. Уз добро одабране и занимљиве програме у пешачкој зони, (Сашка и дружина, ликовни ствараоци, «Royal Dance», Спортско-рекреативна асоцијација, суботњи концерт на почетку улице Стари корзо, мултимедијални програм Фондације «ДАНА»…) свакако да је велику пажњу изазвао  6. Фестивал музичког филма – «ФЕМУФ», суфинансиран од стране Министарства културе Републике Србије.

У прилогу поментом говори и податак да је уочи сваке пројекције приређен по један занимљив музички сегмент, а Пожаревљани су на Летњој сцени Центра за културу уживали у наступима Ане Софреновић, квинтета Теодоре Димитријевић, дуа Илија Рајковић-Владмир Јевремовић , мастера саксофона Предрага Пауновића са пријатељима.

Програм се наставља вечерас на градском тргу од 18,00 до 22,00 уличним перформансима Сашке и дружине. Позориште ”Арс лонга” из Београда извешће сутра  комад за најмлађе под називом ”АКРОБАТИКА – МАТЕМАТИКА”. За среду у 19,00 часова на градском тргу предвиђено је представљање  «Royal Dance» концертом спортског плеса, а у четвртак 20. јула на истом месту од 19,00 до 21,00 сат  «Urban Stream» приређује  уметничке радионице, концерте и још нека изненађења. У петак нас очекују два културна догађаја са почетком у 21,00 сат, али на различитим локацијама: на Тргу  концерт  електричног гудачког квартета “Dinamika music” који сједињује музику кроз време од Вивалдија до Мајкла Џексона, а на Летњој сцени Центра за културу филмска пројекција. Нисмо заборавили ни сликаре, који се дуж Табачке чаршије сваке вечери представљају не само својим досадашњим радовима, већ и презентацијом настанка уметничког дела – на лицу места.

Све у свему, лето у Пожаревцу обилује квалитетним програмима, а оаза забаве и дружења, изникла из ових садржаја представља  – више од освежења!

Влада Винкић

Фото: Жика Антић  

Share.

Comments are closed.

Skip to content