У петровачкој Галерији „Круг“ у току  је самостална изложба слика под називом „ДаМа“. Своје слике посетиоцима су представиле Данијела Божичковић Радуловић-Миланова и Матилда Вељковић.  О радовима је приликом отварања говорио  сликар Драган Милосављеви, који је описујући Данијелине слике и њен таленат,  истакао да је „она дух који исхитрује путем свог погледа и у додиру са оним где очи стану, прави нови однос, нову ‘једначину’, преобликује и показује друго значење наглашавајући:  „.. да је таква када на фотографијама грли омиљене сунцокрет, сретне се са ромском запрегом, али и када ухвати зрак сунца преко свог чела…“

Чистих боја и још чистијег срца Матилда је прихватила изазов свог талента да се опроба као сликарка…

– Радећи стихијски када је инспирација понесе, често као огољени хоби за који има дара, али не увек и времена, стицајем околности сликарско платно освојило је њену пажњу. Класична слика у акрилу издвојила се сама као најближа њеном сензибилитету и ономе што жели да наслика, део је запажања Милице Илић, историчара уметности која је говорила о Матилдином сликарском стваралаштву.

Занимљиво је да су Данијела и Матилда до сада, поред талента за сликање, више пута показале и изузетан таленат за писање. Данијела је објавила 10 књига, а Матилда два романа док су јој приче и песме објављиване у бројним зборницим, збиркама и на веб порталима.

Две уметнице  излажу по 15 слика  рађених техником акрила на платну. Петровчани и остали посетиоци имају прилике да изложбу разгледају сваког радног дана и суботом, у времену од 8 до 20 сати, све до почетка октобра.

П. Животић

Share.

Comments are closed.

Skip to content