2021-05-29T19:30:26+02:00 29. маја, 2021. 16:00 |

Меридиан оживљава културну сцену Србије

Вредна донација Задужбини Илије М. Коларца

У периоду када су култура и уметност потиснути у други план, Meridian својом донацијом оживљава културну сцену Србије и помаже Коларцу. Здравље јесте најважније и Covid19 пандемија нас је нарочито подсетила на то. Због тога је Меридиан у протеклој години у донације здравственом систему и борби против овог вируса усмерио милионска средства. Ипак, у сталном карантину, уз промењене навике, мање дружења, културног живота и времена за опуштање, морамо водити рачуна и о нашем менталном здрављу и добробити које је подједнако важно као и физичко. Уједно, уметници и културни радници спадају у још једну угрожену групу коју је глобална епидемија спречила да обавља оно у чему су најбољи. Због свега тога опстанак културних установа стављен је под знак питања, а тиме и радна места људи који раде и стварају у овом сектору од велике важности за наше друштво

Стога не треба да чуди одлука Меридиана да управо Задужбини Илија М. Коларац уручи вредну новчану донацију која ће помоћи овој установи културе да преброди тежак период и поврати стари сјај.

У име Коларчеве задужбине, на донацији компаније Meridian захвалила се управница, Јасна Димитријевић: „Хвала на препознавању вредности Коларца. Концерти класичне музике, предавања и учење страних језика Коларац чине посебним у мисији развоја друштва знања, културе и уметности. Ова донација нам је значајна за унапређење програма у сезони која је пред нама”.

„Бројним активностима које спроводимо од самог почетка епидемије Covid19 показали смо и доказали да смо ту када је помоћ најпотребнија и вредним донацијама помогли смо нашим херојима, медицинским радницима у Србији. Знамо да је њихову помоћ и подршку упућену свим људима веома тешко узвратити јер они свакодневно ризикују своје животе, али желели смо да знају да смо ту – уз њих. Са оваквим донацијама настављамо и у 2021. години, до коначне победе над вирусом. Поред тога, желимо да помогнемо и другим угроженим групама попут запослених у култури. Стога је сарадња са Коларцем логичан даљи корак, и само један од многих које ћемо извести у 2021. години“, изјавио је поводом ове донације Вук Динчић, директор оперативних послова у компанији Meridian.