2020-07-17T10:33:25+02:00 17. јула, 2020. 10:33 |

Михајло Љубић

Михајло Љубић, ученик је генерације пожаревачке ОШ „Свети Сава“. Од првог до осмог разреда Михајло је имао одличан успех, са просечном оценом 5,00 и примерним владањем. Код њега се још од нижих разреда школе јавила љубав према спорту и природним наукама. 

Између осталог, у петом разреду му је на Општинском такмичењу из математике уручена похвала, а учествовао је и на Општинском такмичењу из техничког и информатичког образовања, као и на математичком такмичењу „Мислиша“.

Током шестог разреда учествовао је на такмичењима из математике, техничког и информатичког образовања, „Мислиша“, „Дабар“, као и на спортским такмичењима у кошарци и одбојци. На такмичењу из математике (општински ниво) освојио је 3. место и пласирао се на окружни ниво такмичења. Такође, трећепласирани је био и на Општинском такмичењу из техничког и информатичког образовања, 3. на окружном нивоу, а учествовао је и на Републичком такмичењу у Вршцу. 

Михајло је у наставку школовања био још активнији. Учествовао је на бројним такмичењима из математике, физике, хемије, биологије, техничког и информатичког образовања, роботике, „мислиша“, „Дабар“, атлетике, кошарке и „Европског квиза новца“. 

У седмом разреду је на Општинском такмичењу из хемије освојио 2. место, 1. место на окружном нивоу, а учествовао је и на Републичком такмичењу које је организовано на Природно математичком факултету у Новом Саду. Успехе је наставио да ниже и на такмичењу из техничког и информатичког образовања освојивши 1. место на општинском нивоу, 2. место на окружном, али и пласирајући се на Републичко такмичење у Ћуприји. У роботици освојач је 2. награде на Општинском и Окружном такмичењу под називом „РОБО ИНТ“, која су организована у ОШ „Свети Сава“, док је на Републичком такмичењу у Пожеги био трећепласиран. За овај успех Михајло је новчано награђен од Скупштине града Пожаревца. Био је члан школске кошаркашке екипе којој је 3. место припало на Општинском такмичењу.

У осмом разреду на Општинском такмичењу из техничког и информатичког образовања освојио је 2. место и пласирао се на Окружно такмичење, док је на Општинском из хемије био трећепласирани. Из биологије је на општинском нивоу такмичења понео победу пласирајући се затим на Окружно такмичење. 

У дисциплини скок у вис, у атлетици Михајло је учествовао на Окружном такмичењу освојио 1. место и остварио пласман на следећи ниво такмичења. Био је члан школске рукометне екипе која је освојила 1. место на Општинском и Окружном такмичењу и пласирала се на следећи ниво такмичења. На жалост, због пандемије корона вируса, сва такмичења су обустављена, тако да су сви ученици остали ускраћени за сазнање који домет на такмичењима би остварили ове школске године.

Осим у наставним, ученик генерације Михајло Љубић учествовао је и у ваннаставним активностима. Између осталог, као члан Драмске секције у представи „Оцене“, представио се на Међународној смотри „Са позорнице на позорницу“ у Марибору пре две године, а у Пожаревцу су је извели деци са Дауновим синдромом. Такође, сваке године је учествовао на атлетским кросевима у Граду Пожаревцу, у свим едукацијама и промоција у организацији Школе, а активно тренира кошарку у КК „Пожаревац“, такмичећи се у пионирској лиги Кошаркашког савеза Србије.

У току школовања Михајло се максимално залагао да постигне што боље резултате, како би оправдао поверење указано од стране наставника и родитеља. Из Школе ће, како је рекао, понети знање и драге успомене, који су свакако највеће богатство. Будућим генерацијама ђака поручује да буду упорни и доследни, јер само то води до успеха.