2017-11-02T10:23:56+01:00 2. новембра, 2017. 10:23 |

МОЈА ОПШТИНА ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ

                                       Посета државног секретара   

Општину Петровац на Млави посетио је државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић. У Општинској управи је у потпуности завршен препис матичних књига у електронски облик, функционише и сервис за пријаву новорођенчади из породилишта „Бебо добро дошла на свет“, а врло брзо ће бити повезани са обједињеном базом података. Државни секретар је, говорећи о подршци државе локалном економском развоју, истакао да Влада максимално помаже развој свих делова Србије, чиме показује да јој је стало до свих грађана.

Бојану Стевићу су на радном састанку предочени и проблеми са којим се Општина сусреће по питању имовине објекта старе основне школе у Петровцу која се још увек налази у власништву Министарства просвете и Општина нема могућности да објекат санира, као и по питању имовине Министарства одбране које се тиче некадашње касарне која је у истом статусу. Осим тога било је речи и о пројекту реконструкције главног моста који изискује огромна материјална средства, а државни секретар је обећао помоћ у проналажењу решења за поменуте проблеме.


  Напредњаци славили Свету Петку

              Резањем славског колача у цркви Вазнесења Господњег обележена је страначка слава Општинског одбора Српске напредне странке у Петровцу. Колачар је ове године био Борис Гвоздић, помоћник председника Општине. Гвоздић је након резања колача у изјави за медије рекао да је развој Општине у овој години очигледан и да је у инвестиције уложено око 200 милиона динара уз подршку и помоћ Владе Републике Србије. Највише у путну инфрструктуру али и за друге комуналне радове од општег интереса. До краја године, по његовим речима, завршиће се радови на још 8 путних праваца и бициклистичко-пешачкој стази Каменово – Петровац. Већ следеће недеље треба да почну и радови на уређењу корита Млаве од моста до Вашаришта.

             Душко Нединић, председник ОО СНС и Општине Петровац на Млави честитао је славу уз речи да иза Српске напредне странке стоје резултати. Позвао је на заједништво све грађане Општине да би Петровац до 2020. године био добро и уређено место за живот.


 Асфалтирање пута Велико Лаоле – Мало Лаоле

Крајем последње седмице октобра почели су финални радови на афалтирању пута Велико Лаоле – Мало Лаоле у дужини од 2,3 километра. Ово је важан путни правац који, осим што ће повезати два насеља, Велико и Мало Лаоле, скратиће и регионални пут од Свилајнца ка Жагубици. Мештани ова два насеља на асфалт су чекали тридесет година.


При крају постављање ЛЕД расвете  

          По Уговору о јавно-приватном партнерству са фирмама „Еsco Eliot“ и „GGE Esco“ doо за вршење услуга реконструкције, рационализације и одржавања дела јавног осветљења у граду, којим је предвиђено да град Петровац добије савремено ЛЕД осветљење, са технологијом најмодерније генерације марке „Филипс“, замена постојећих живиних светиљки јавне расвете приводи се крају у зони улица, паркова и на јавним површинама у граду. Од наредне године исти радови се планирају и у свим селима општине.