На словеначким  рекама Савиња и Дрета у подножју  Савињских Алпа одржан је 10. Јадранско-подунавски риболовачки куп у дисциплини мушица.  Овај престижни спортски догађај окупио је 57 врхунских такмичара у 19 тимова, из осам земаља региона, а учешће је узела и Организација спортских риболоваца „Смуђ“ Пожаревац коју су представљали Милан Мартић, Владимир Марковић и Александар Мишић уз подршку Алексанара Вучковића.

Такмичење је организовано у три дана и три сектора са ротацијом, а након првог дана и одржана два кола, такмичари „Смуђа“ заузимали су једанаесту  позицију у генералном пласману, коју су остварили разноликим појединачним резултатима. Међутим, након првог дана било је јасно да велику улогу у отварењу резултата игра жреб, будући да риба није била равномерно распоређена по секторским позицијама, а посебно калифорнијска пастрмка којом је у делу стазе извршено порибљавање непосредно пред такмичење.

Победник овогодишњег Купа је екипа из Бледа, чији су чланови су наставили своју доминацију у овом регионалном такмичењу.

– Упркос великим напорима и спортској борби у последњем колу, наши мушичари нису успели да поправе резултат јер вољом жреба нису добили квалитетна секотрска места те су такмичење завршили на 14. позицији, рекао нам је по повратку Пожаревљана из Словеније председник Организације спортских риболоваца „Смуђ“ Саша Радослављевић. – Честитамо победницима и надамо се да ће екипе из Србије, а посебно да ће наш тим остврити боље резултате наредне сезоне. Посебну захвалност упућујемо Спортском савезу града Пожаревца на разумевању као и спонзорима, који су помогли одлазак наше екипе.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content