12440644_1044814655541970_3732970459004941401_oЕкономско-трговинска школа Пожаревац, већ годинама уназад остварује изузетне резултате на различитим нивоима такмичења из општих и стручних предмета.

Освајањем првог места на прошлогодишњем Републичком такмичењу из предмета пословна информатика, ученик IVе1 Младен Мишић, донео је школи организацију такмичења ове године.

Ово је већ четврти пут за последњих десет година, да  ученици наше школе освајају прво место на овом важном такмичењу.

24. Републичко такмичење из предмета пословна информатика, одржано је 18. и 19. марта 2016.године у просторијама школе а учествовали су ученици четвртих разреда из 28 економско-трговинских школа широм Србије. Неке од њих су школе из Београда, Суботице,  Ужица, Кикинде, Крушевца, Параћина, Вршца, Руме, Краљева, Јагодине, Беле Цркве и др.

Састављачи такмичарског задатка су проф. др Раде Станкић са Економског факултета у Београду и  проф. др Зоран Ћирић са Економског факултета у Суботици са сарадницима. Они ће уједно и учествовати у раду Комисије за  преглед и бодовање задатака.

Организатори такмичења су поред школе домаћина и Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије као и Заједница средњих економских школа Србије.

Победници и награде

Прво место освојио је Стефан Миливојевић из Економско-трговинске школе Пожаревац, друго место освојио је Душан Грбић из Економске школе Крушевац и треће место припало је Бојану Цвијановићу из Економско-трговинске школе из Краљева. Победницима су уручени таблети и књиге из Економско-трговинске школе Пожаревац, компети књига од Економског факултета Београд и комплети књига од Универзитета Сингидунум.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content