У организацији костолачког Културног центра и пливачког Спортског удружења „ TRI SWIM”  из Пожаревца, у суботу 20. јула, са почетком у 10 сати, на плажи „Топољар“ у Костолцу, одржаће се прва пливачка авантура „Viminacium Open Water”. О томе су на прошлонедељној конференцији говорили  чланица Већа  ГО Костолац Маријана Божић и председница Удружења Светлана Ђаловић и в.д. директора Културног центра Драган Николић.

Маријана Божић, члан Већа ГО Костолац  истакла је да ће по први пут бити организован пливачки маратон у Спортско рекреативном центру ,,Топољар”.

– Већ дуги низ година ГО Костолац се труди да плажа ,,Топољар” буде оно што и јесте, костолачко море. Сваке године се трудимо да костолачко лето испунимо садржајима у којима би наши суграђани активно учествовали или само уживали у слободно време. Костолац је препозно значај овакве спортске и туристичке манифестације и показао спремност да помогне. Овај пливачки маратон представља изазов јер је даљинско маратонско пливање специфична дисциплина која захтева добру физичку и психичку спрему, рекла је Божић и нагласила да се нада  да ће ова манифестација постати традиционална, да ће имати све више такмичара из године у годину и да ће Костолац постати препознатљив по овом спортском догађају.

Светлана Ђаловић, председница пливачко-спортског удружења „ TRI SWIM”, истакла је да је клуб основан  у децембру 2018. године.

-Заједничким снагама месецима се трудимо  да направимо што квалитетнији догађај у  коме ће сви моћи да уживају,  као учесници или као гледаоци. Имаћемо  „Трку слаткиша“ која је намењена најмлађима, „Трку рекреативаца“ и „Трку професионалних пливача“. Такмичари ће испробати своју снагу и издржљивост на пливачкој стази дужине 3.86 км. Што се тиче стила пливања, биће слободан, по избору пливача, рекла је Ђаловић.

Сви који желе могу се пријавити на Фејсбук страници „ Tri Swim”, ili na sajtu Trka rs. Котизација је 1000 динара, сваки пливач ће добити финишерску медаљу, учесничку мајицу, капу за пливање и награде спонзора.

И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content