На овогодишњем 44. Међународном сајму туризма у Београду који траје до недеље, 26. фебруара, своје туристичке потенцијале традиционално представља и Град Пожаревац.

Званична презентација одржана је јуче на штанду Туристичке организације. Ове године акценат је стављен на јубиларне 60. Љубичевске коњичке игре које ће се као и одувек одржати првог викенда у септембру.

Штанд је обишао и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић истакао је овом приликом да је област манифестационог туризма, кроз коју се промовише ЉКИ, центар туристичке понуде овог краја у Браничевском округу. Кроз њега, како је рекао, посетиоци се упознају и са осталим вредностима нашег града и шире околине. Ту се превасходно мисли на Виминацијум у који када се оде, не сме се заобићи ни Рамска, али ни Голубачка тврђава, пожаревачки Народни музеј, Галерија Милене Павловић Барили, Тулба, као ни комплекс Пожаревачког мира.

Директор Туристичке организације града Пожаревца Василије Балдић указао је на то да овогодишњи штанд ТОГП одише симболима велике манифестације које се ове године одржава 60. пут. Балдић је напоменуо да је спортски и пратећи део Љубичевских коњичких игара, захваљујући локалној самоуправи, унапређен, имајући у виду њихову суштину, Љубичевски вишебој.

О историјату Љубичевских коњичких игара и њиховом развоју током протеклих шест деценија говорили су дугогодишњи сценариста и хроничар града Драги Ивић, тренер вишебојаца и петоструки Љубичевски витез Раде Миловановић и новинар Новица Савић.

 

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content