2020-09-14T13:04:43+02:00 14. септембра, 2020. 13:04 |

На седници Скупштине града Пожаревца: За вантелесну оплодњу до 250 хиљада динара

Председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић заказао је за уторак, 15. септембар, седницу локалног парламента. У првом реду размотриће се оставка  одборника СНС Банета Спасовића, а након тога требало би да одборници потврде мандате једном броју својих колега из редова СНС-а и СПС-а.

Једна од тачака односи се на остваривање права на накнаду за вантелесну оплодњу. Овом одлуком утврђују се услови и начин остваривања права на накнаду трошкова у процесу вантелесне оплодње. Средства се обезбеђују из буџета Града Пожаревца у висини  до 250.000 динара по сваком брачном пару.

На дневном реду је и предлог програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији локалне самоуправе. Програм обухвата детаљан преглед површина пољопривредног земљишта по катастарским општинама, класама и културама, анализу стања земљишта и уређења пољопривредног земљишта, програм радова на заштити и уређењу пољопривредног земљишта и план коришћења пољопривредног земљишта у својини Републике Србије.

Нови сазив Скупштине гласаће и о техничкој припремљености основних и средњих школа на територији Града Пожаревца за школску 2020/2021. годину. Подсетимо, овогодишњим градским буџетом су за основно образовање опредељена средства у износу од 115.933.067 динара, а за средње 11.689.368 динара.

Расправљаће се и о измени ценовника пожаревачког ЈКП „Паркинг сервис“ у оквиру кога је и предлог цена за услуге у новоизграђеној паркинг гаражи у Таковској улици.

У оквиру одлучивања о избору, разрешењу и именовању размотриће се оставка в. д. директора ЈП „Топлификација“ Дејана Дачића и предлог одлуке да се за новог доректора изабере дипл. правник Славиша Стојковић.