Колектив Модне конфекције „Ћеба“ у Пожаревцу 16. децембра прославиће двадесет година постојања. Том приликом на Збору радника биће уручени ручни часовници радницима који у овом предузећу непрекидно раде десет година, а плакете и новчане награде у вредности једномесечног личног дохотка добиће они који су у овом колективу пуних двадесет година. Према програму, после свечаног Збора радника биће организована модне ревија. Модели ће приказати нове производе из колекције пролеће – лето.

Свој јубилеј „Ћеба“ дочекује са добрим финансијским и производним резултатиома. О томе сведочи и податак да је овогодишња производња за сезону „пролеће-лето“ и „јесен-зима“ већ реализована са 85 посто. Овде посебно истичу драгоцену помоћ креаторке Горице Пешић Попеску.

Тренутно се ради на конципирању производног програма чија ће реализација отпочети наредне године. Једна од трајних оријентација предузећа је ширење малопродајне мреже. За сада је у саставу „Ћебе“ седамнаест продавница. Само ове године нови објекти отворени су у Врању, Пећи и Книну. Један од највећих купаца Ћебиних производа“ и даље су Робне куће „Београд“ . У модернизацију производње ове године уложена су два милиона динара. Набављене су парне пресе и специјалне машине за шивење што је допринело квалитетнијој производњи и већој продуктивности рада.

Share.

Comments are closed.

Skip to content