Најлепша штала у Медвеђици и вероватно у читавој жагубичкој општини и много шире је штала Милутина Перића, пољопривредника из Медвеђице. Средствима „зеленог плана“ преко Земљорадничке задруге „Горњак“ из Крепољина и сопственим новцем Милутин је прошле године завршио изградњу штале за 15 грла говеда и три бокса за свиње.  Штала је коштала око милиом динара у новцу, а у инвестицију је доста уложен и сопствени рад инвеститора.  Штала је изграђена по најсавременијем пројекту.

       -За сада у штали имам десет грла  расе немачки сименталац. Намеравам да повећам број говеда, али претходно морам да обебеди довољно хране кроз подизање вештачких ливада. Још увек се нисам определио за одређену производњу, већ равноправно производим млеко и месо од чега део млека пласирам у сир, због проблема у транспортовању које имамо  када је у питању ова сировина, а део одлази на тов телади, каже Милутин.

      Иначе, овај пољопривредник одлучио је да остане у свом селу  из кога многи одлазе. Жели, каже да свима докаже да и у селу може добро да се живи од свог рада. Да његов труд није узалудан говори и чињеница да је ове године у акцији „Такмичење села“ проглашен за најбољег пољопривредника у Медвеђици, а један је и од кандидата за избор најуспешнијег пољопривредника Општине Жагубица.

(Љ.Р.)   

Share.

Comments are closed.

Skip to content