2020-06-28T09:20:51+02:00 28. јуна, 2020. 09:20 |

Њихова реч се чује (објављено 18. јуна 1976)

Мало је омладинских организација које су при великим комбинатима пронашле своје место као организација младих „Житостига“. Њих 35-оро из свих ООУР-а укључени су кроз разне видове драмских, фолклорних, спортских активности…Присутни су и у раду свих самоуправних органа. Њихова реч се често чује.

Прошле године били су дебитанти на Фестивалу младости. Такмичили су се у спортском и мешовитом програму. Ове године припремили су и драму са којом су освојили прво место. Победа им је припала у укупном пласману у конкуренцији радничке омладинеи из месних заједница. У оквиру Фестивала младости ове године на улазу на у Фабрику кекса организовали су изложбу својих рукотворина.

-Ове године смо се први пут укључили у Радничко-спортске игре кондитора Југославије. Нисмо постигли запажене резултате, али смо задовољни што смо учествовали. Идућих година биће боље, каже Оливера Лукјановић, председница Организације.

Откако је отпочела акција „Млади радник самоуправљач“ омладина „Житостига“ не престаје да је води. И резултати не изостају. Прошле године добили смо и награду од Републичке конференције ССО Србије. Била је то комплетна фото лабораторија. Појединачно признање додељено је младом КВ раднику Симеону Рашковићу, будућем технологу.

Омладина „Житостига“ има и свог представника на овогодишњој Републичкој трибини младих. Новица Ђокић, ВКВ радник причаће о искуствима младих „Житостига“. 

-Размењујемо искуства и јачамо пријатељство са омладином Фабрике кекса из Ћуприје, „Житопродукта“ из Зрењанина… каже Лукјановићева која ових дана, заједно са члановима фолклорне секције припрема програм за свечаност поводом доделе одликовања Комбинату…