2017-05-21T12:25:35+02:00 21. маја, 2017. 12:15 |

Ноћ музеја у Пожаревцу – за сваког по нешто!

Главна зграда Народнох музејаУ недељу 21. маја, један сат по поноћи и у Пожаревцу је окончана традиционална  манифестација „Ноћ музеја“.  Љубитељи уметности и историје имали су прилику да у главној згради Народног музеја виде  поставке «Власници ексклузивног – Браничевска елита у 12. веку», «Мушки торзо – Херакле и Аполон» и «Српски средњовековни властелински накит из Браничева». Овом приликом приређене су и две дечије ликовне колоније:  «Кличевачки идол»  као и „Види старо доцртај ново“ , чији су учесници били наши најмлађи суграђани.

Дијалог четири елемента - насловни рад Миладиновићеве изложбе  Плесни перформанс пред Галеријом савремене уметности  Павле Миладиновић, Јулија Башић, Гордан Бојковић и Драган Живановић  Сјајан програм у оквиру отварања изложбе Павла Миладиновића  Важан је сваки покрет бојицама  У свету боја и маште  Део радова са дечије ликовне колоније  Учесници дечије ликовне колоније  Главна зграда Народног музеја
Дијалог четири елемента - насловни рад Миладиновићеве изложбе

За све заинтересоване била су отворена и врата галерије „Милене Павловић Барили“, а на простору Етно парка «Тулба», уз сталну поставку „Пожаревачки мир“, посетиоци су могли да виде и изложбу  «Чудесан свет играчака». У Галерији Савремене уметности на Старом корзоу приређен је перформанс, који је био саставни део отварања изложбе Павла Миладиновића под називом „Импресија летри елемента“. Опширније о Ноћи музеја можете прочитати у најновијем броју листа „Реч народа“ у уторак 23. маја.