На свечаној седници Скупштине синдиката радника Казнено – поправног дома одржаној  у Пожаревцу уочи новогодишњих празника дванаест пензионисаних радника из свих служби опростило се од својих колега.

О протеклим годинама рада, тешкоћама и искушењима говорио је командант страже Родољуб Ристић, иначе један од радника који је у овом колективу провео читав свој радни век.

У пензију је отишла  и заменик управника женског одељења Дома Жана Пешановић.

На свечаности су уручени часовници службеницима Казнено поправног дома који су у овом колективу, без прекида провели 20 и 10 година рада.                                                               

Усељење у нове станове – (Објављено 13. јануара 1978)

Усељење у нове, прве  станове изграђене средствима солидарности у Петровцу на Млави, био је најсрећнији догађај за 16 радника и 10 пензионера ове општине. После вишегодишњег рада и становања у тешким условима, радници и пензионери су добили кључеве нових станова. Нова зграда, у чију је изградњу уложено преко седам милиона динара, поред стамбених јединица располаже и са 600 квадратних метара савременог продајног простора. Зграда је изграђена удруженим средствима радних организација и СИЗ-а пензијско – инвалидског осигурања. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content