Више од сто домаћих и иностраних излагача међу којима и Туристичка организација Општине Петровац на Млави, од 10. до 12. марта представило се на Међународном сајму туризма који је одржан у Бањалуци. Присуствовало је више од 300 туристичких радника из целог света, а презентација богате туристичке понуде за ово лето била је обогаћена разноврсним пригодним догађајима и пратећим манифестацијама.

       Показало се, као и безброј пута до сада да је Петровац на Млави са својом околином дестинација веома привлачне туристима из Србије и региона што потврђује да се туризму овде поклања велика пажња и да се ова привредна грана развија у добром смеру. Ако је судити по броју  посетилаца, на штанду Туристичке организације Општине Петровац представљени су веома интересантни туристички садржаји. Истовремено је остварен и већи број контаката са познатим туристичким агенцијама из Републике Српске које су исказале интересовање за програме путовања у којима би петровачка општина имала примарно место.

        Очувана природа, историјске знаменитости, идилични предели, бање, потоци и воденице, али и пењачка стаза „Via Ferata“ која подиже адреналин, сама су део туристичке понуде приказане на Сајму у Бањалуци која никога није оставила равнодушним.

       Штанд ТО Петровац посетиле су и многе јавне личности међу којима вицеконзул Републике Србије у Бањалуци Дејан Зафиров, помоћник министра за туризам у Влади Републике Српске Предраг Тешић, представници Општине Никшић која је ове године била партнер Сајма, представници Бањалуке…

Via Feratta Горњак

                Опремљена пешачка стаза, Via Feratta Горњак свечано је пуштена у рад 12. маја 2019. године. Једина је у Србији која је урађена по свим савременим међународним стандардима за израду оваквих спортских терена на отвореном. Дуга је 1.100 метара од почетне па до исходне тачке – Старе тврђаве Ждрело. Просечно време за прелазак ферате је два до три сата, висинска разлика је 330 метара, а сама стаза подељена је на 12 делова. Комплетну ферату шест месеци градила су четворица алпиниста носећи у ранчевима потребан материјал и алат и то извлачили, уз помоћ ужади, уз стене.

       Посебно интересовање на Сајму испољено је за својеврсни туристички производ „Via Ferrata“, пењачку стазу и VR наочаре помоћу којих су посетиоци, кроз виртуелни обилазак могли да сагледају природне и културне садржаје петровачког краја и да их чак на тренутак понесе адреналински осећај у „сусрету“ са стазом „Via Ferattа“ Горњак. Колико за њу толико је интересовање показано и за манастире у непосредној близини Петровца, за Витовницу и Горњак у у којима царују мир и тишина.

Пројекат суфинансира Општина Петровац на Млави.

Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је подржао пројекат.

Share.

Comments are closed.

Skip to content