2020-10-13T12:18:52+02:00 13. октобра, 2020. 12:18 |

Од сутра наставак топлих проба

Најчешће питање ових дана јесте када ће се угрејати домаћинства у Пожаревцу. Из Јавног предузећа „Топлификација“ Пожаревац обавештавају да је у суботу у току вечерњих часова дошло до обуставе рада блока у ТЕ-КО „Костолац А“ који обезбеђује пару за производњу топлотне енергије, због техничких проблема уочених у раду постројења. Истовремено са тим искључена је и циркулација у вреловоду и примарној мрежи.

Према најавама одговорних лица из ТЕ-КО „Костолац А“ у уторак 13. октобра до краја дана очекује се покретање блока, а затим и испорука топлотне енергије током ноћи надаље.Тиме ће се стећи услови за наставак топлих проба, стоји у саопштењу.

Из ЈП „Топлификација“ подсећају да су топле пробе инсталација грејања у Пожаревцу и околним селима отпочеле у складу са претходним плановима у петак 9. октобра, синхронизованим активностима које су спровеле надлежне службе ЈП „Топлификација“ Пожаревац и ТЕ-КО „Костолац А“.

Радијатори у већини објеката прикључених на топлификациони систем били су топли почев од раних јутарњих часова у суботу 10. октобра.

– У току трајања топлих проба отклањаће се сви уочени проблеми у раду инсталација грејања, вршити учестала допуна секундарних инсталација и отклањање ваздуха из њих, као и евентуално пуњење преосталих делова секундарних инсталација у зонама на којима је у току прикључење нових купаца.

Почев од 15. октобра надаље режим грејања биће успостављен у складу са временским условима.

Из Топлификације поручују да су до 13. октобра у потпуности запуњени вреловод Костолац-Пожаревац укључујући и примарне мреже у Пожаревцу и околним сеоским насељима Кленовник, Петка и Ћириковац, скоро у потпуности је извршена допуна секундарних инсталација у објектима купаца који су прикључени на заједничке топлопредајне станице.

Од укупно 120 подстаница за чију допуну и пуштање у рад је надлежна ЈП „Топлификација“ Пожаревац, 110 их јеспремно за рад и у њима су стартоване циркулационе пумпе. За преостале подстанице јеу току пуњење и очекује се да до краја данашњег дана и оне буду оспособљене за рад.

Из овог предузећа подсећају да индивидуалне топлопредајне станице код којих допуна секундарних инсталација није у надлежности ЈП „Топлификација“ Пожаревац допуњавају и пуштају у рад сами власници објеката.