Дан омладинских радних бригада, 1. април у свим општинама пожаревачког краја обележен је радно. Организоване су радне акције на којима су учествовали млади из организација удруженог рада, месних заједница и основних и средњих школа. 

       Само на територији пожаревачке општине на радилишта је изашло око 5.000 омладинаца. У Пожаревцу су радили у Спомен парку Чачалица, Градском парку, на излетиштима Тулба и Табана, Хиподрому, у Љубичеву и Горанском расаднику. Млади из организација удруженог рада, као што су то учинили омладинци запослени у Фабрици шећера, уређивали су своје фабричке кругове а у месним заједницама, као например у Месној заједници Горња мала озелењавали су и чистили просторе у свом окружењу.

      У Костолцу, осим на уређењу простора у фабричком кругу, радили су на зеленим површинама у граду, око Омладинског дома и Спортске хале.

     Дан омладинских радних бригада био је прилика да међу члановима Савеза омладине започну разговори и размишљања у вези одласка на савезна омладинска радилишта овога лета. У радним  акцијама млади браничевског округа увек су били веома агилни и присутни и са републичких и савезних акција редовно се враћали са ударничким значкама.   

Share.

Comments are closed.

Skip to content