VG FUDBAL     Пријем за успешне фудбалске          клубове

                    

Председник Општине Велико Градиште Драган Милић приредио је пријем за представнике и фудбалере најуспешнијих фудбалских клубова из села Љубиње и Сираково. Фудбалски клуб „Јединство“ из Љубиња освојило је је прво место у међуопштинској лиги „Дунав“ и пласирало се на међуокружно првенство док је ФК„Сираково“ освојеним првим место обезбедило учешће на међуопштинском првенству.

-Градиште је постало препознатљиво по младима и спорту – добрим ђацима и спортистима. Честитам на успеху људима који воде клубове и председницима месних заједница које их помажу. Овим успехом клубови могу да учествују на конкурсу како би обезбедили средства из буџета општине која ће и даље финансирати успешне спортисте. Овог лета биће завршене свлачионице, а у септембру ће бити постављен тартан на три кошаркашка терена на Сребрном језеру када почиње и изградња спортске хале. Циљ нам је да се што више деце бави спортом како бисмо спречили појаву равних табана и криве кичме код најмлађих, па позивам све да се ангажују. Заједнички ћемо решити и проблем са спортским тереном у Сиракову, рекао је председник Oпштине Драган Милић, уручивши председницима клубова комплет дресова и по две лопте за фудбал.

    


                       

„Право девојчица на безбедан интернет“

 Поводом завршетка пројекта „Право девојчица на безбедан интернет“ у коме су учествовале три општине, Велико Градиште, Ириг и Инђија на Сребрном језеру одржана je конфернција за медије.

Пројекат је реализован од маја до јула ове године, а спровео га је Центар за истраживања и промоцију из Београда. Аутор платформе, Владимир Митровић је рекао да су сазнања намењена родитељима и деци која су на интернету изложена штетним утицајима и упућују на начин на који може да се реагује када се уочи злоупотреба. На платформи постоји интерактивна секција на којој сви заинтересовани могу постављати питања и добити стручан одговор од правника и психолога.


 

 У ПОЖЕЖЕНУ: Енергана на биомасу

             Општина Велико Градиште организовала је јавни увид у документ Плана детаљне регулације енергетског постројења за биогас у Пожежену. Увид траје од 9. до 24. августа у просторијама Општинске управе и организован је на основу Закона о планирању и изградњи.

             Енергана која ће се градити у селу Пожежено радила би на биогас и уз електричну  производила би топлотну енергију и органско ђубриво. За сировину би се користила биомаса са подручја Општине Велико Градиште. За сам технолошки процес производње енергије из биомасе, уз постројење градио би се и објекат за складиштење сировине.

             У Пожежену предстоји изградња објекта за припрему и технолошки процес производње као и енергетски објекат за смештај мотора, генератора, уређаја, трафостаница. Изградиће се и неопходни пратећи садржаји: приступне саобраћајнице, радионице , сервиси и хангари за смештај сировине.

Share.

Comments are closed.

Skip to content