Међу бројне привреде субјекте коју су се одазвали апелу Штаба за ванредне ситуације града Пожаревца спада и Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис“, које је донирало 280 заштитних визира Општој болници, Дому здравља и Заводу за јавно здравље Пожаревац.

Ово је донација како је директорка ЈКП „Паркинг сервис“ Марија Паповић, рекла, медицинском особљу, лекарима, онима који су на првом фронту борбе против корона вируса.

-Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис“ је и претходних година било један позитиван пример друштвене одговорности, па тако и данас у овом тешком времену одазвали смо се и пружили подршку здравственим установама у складу са нашим финансијским могућностима. Захвалила бих се свим медицинским радницима који се налазе у првим борбеним редовима против ковида -19 и честитала свим грађанима предстојеће ускршње празнике, казала је Марија Паповић.

Општа болница Пожаревац је била прва станица, где је уручено 100 визира помоћнику директора ове здравствене установе др Миланчету Вучковићу. Он се захвалио на поклону и поручио да су сви запослени у пожаревачкој Болници обезбеђени здравственом опремом.

Следећи на реду је био Дом здравља где је директорки ове установе др Снежани Стојковић уручено 140 визира. Она се захвалила и истакла да је оваква врста помоћи у овим тренуцима веома значајна, иако је држава запосленима обезбедила све што је неопходно како би у борби са корона вирусом били заштићени.

 -Мислим да ћемо са овом донацијом задовољити све наше потребе и на дневном нивоу и надам се да ће нам то бити довољно и до краја ванредног стања. Свака донација нам је добродошла, с обзиром да сви радимо на превенцији ширења ове заразне болести. Наравно, коришћење визира нам је у препоруци Министарства здравља, сви радници су у обавези да их носе, тако да ће нам ова донација много значити, да допунимо наше свакодневне потребе, рекла је др Снежана Стојковић.

  Потом је 40 заштитних визира прослеђено и Заводу за јавно здравље Пожаревац где нас је директорка др Ана Јовановић обавестила да ова установа у време ванредног стања поштује све алгоритме везане за тренутну ситуацију и све препоруке медицинске струке.

 -То свакако подразумева коришћење безбедне опреме у циљу заштите медицинског особља и пацијената. Од почетка епидемије имали смо помоћ Штаба за ванредне ситуације и привредника који су били у могућности да нам пруже подршку и овом приликом захвалила бих се Паркинг сервису на донацији дефицитарне заштитне опреме, која нам пуно значи приликом узимања брисева на терену. Од почетка епидемије до данас, на подручју браничевског и подунавског округа тестирано је 650 људи на ковид 19. Узорковање сумњивих пацијената се ради по строгим епидемиолошким индикацијама у складу са алгоритмима које прописује Министарство здравља. Сваког дана, у једном или два маха добијамо резултате и тренутно очекујемо око 100 узорака. Ситуација је знатно тежа у подунавском округу где због проблема који се јавио у дому за старе има 70 позитивних, док је у браничевском округу 19 инфицираних и 50 под здравственим надзором, закључила је др Ана Јовановић.

                                                                                                Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content