2020-09-29T18:32:53+02:00 29. септембра, 2020. 18:32 |

ОРК „МЛАДИ РАДНИК“: Боје клуба бране Пожаревљани

По свему судећи, Пожаревац поново постаје град у коме се рукомет радо игра. Поред ЖРК „Пожаревац“, активна су још три мушка клуба: РК „Немањићи“, МРК „Пожаревац“ и ОРК „Млади радник“. Управо, овај последњи основан 2015, од ове јесени укључује се у званично такмичење. Председник клуба и Скупштине  је Горан Цветковић, секретар Немања Павловић, а тренери су: Милан Петковић и Мирослав Савић. У клубу за сада важе чисто аматерски принципи, јер још увек није на градској буџетској листи финансирања средствима намењеним за спорт. Сениорски састав има 24, јуниорски 18, а пионирски 22 играча.


Обзиром да по новој територијалној подели клубови из РС Браничевског округа више неће бити чланови заједнице клубова РС Београд, већ иду на „запад“, ОРК Млади радник играће у Првој српској лиги „Запад“ – група „Дунав,“ коју води РС централне Србије. 

 -Сви наши играчи су Пожаревљани. Тренирамо од почетка августа свакодневно и радимо на отвореном терену Стадиона за мале спортове при СЦ „Пожаревац“. Термине плаћамо сами уз помоћ неколицине ентузијаста и пријатеља рукомета. Неколико старијих пожаревачких рукометаша који су играли у другим клубовима широм Србије вратило се у наше редове, тако да имамо солидну екипу за овај ранг такмичења у коме дебитујемо. Новчане надокнаде нема. Постоји велика воља, још већа жеља и љубав код свих играча да се реафирмише рукомет у Пожаревцу, каже тренер Милан Петковић.

Првенство сениора почиње 10. октобра, а јуниори и пионири такмичиће се у лигама млађих категорија, док ће они најмлађи играти на разним турнирима мини рукомета.   

                                                                                                                                              Р. Сандић