2020-08-31T14:33:05+02:00 31. августа, 2020. 14:31 |

ОШ „Доситеј Обрадовић“ Пожаревац: Пријем за прваке

У Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу, 31. августа организован је свечани пријем нове генерације основаца. Ове године школа уписује 115 првака који ће у мало другачијим околностима похађати наставни процес.

Добродошлицу најмлађим ученицима пожелела је директорка Ивана Јоксимовић, која је рекла да ће ђаци током школовања стицати нова знања, развијати своју креативност и машту, неговати здрав спортски дух, учити како се постаје добар друг и добар човек…

Ивана Јоксимовић

– Цветићи Доситејевог врта, полазите у школу која је најстарија у нашем крају. Основна школа Доситеј Обрадовић је друга школа по старости у Србији и ове школске године прославиће 287. рођендан. Свој образовно-васпитни рад школа бележи кроз бројне наставне и ваннаставне активности и све те наше успехе оправдавамо успесима на такмичењима. Посебно смо поносни на наше ђаке осмаке који већ другу годину заредом освајају најбоље резултате на завршном испиту, рекла је Јоксимовић истакавши да ће сви родитељи који имају потребу моћи да упишу дете у продужени боравак који ће ове године водити учитељице Јасмина Павловић и Маријана Димитријевић Пејкић.

Тим који ће реализовати образовни процес нове генерације првака су учитељице Анђелка Јовановић, Александра Сања Стојановић, Светлана Мирчић и Ивана Перић.
Због поштовања епидемиолошких мера традиционално сађење дрвета генерације ће изостати, те ће се то учинити када се стекну услови.

                                                                           И.Р.