2019-11-07T08:57:58+01:00 7. новембра, 2019. 08:57 |

Основнa школa у Смољинцу: Обележено 215 година постојања

Ученици и запослени у ОШ „Дража Марковић Рођа“ у Смољинцу,  пригодним програмом, прославили су  215. рођендан.  Школа која се дичи дугогодишњом традицијом овај значајан датум обележила је богатим програмом.

Директорка Школе Тања Јеленковић је поздрављајући госте, наставнике, ученике и родитеље са поносом истакла чињеницу да  школа у Смољинцу датира из 1804. године, када је у Смољинац стигао народни учитељ Михајло Крстић и отворио прву сеоску школу на овим просторима.

   Сегмет програма

Инспирисани темом путовања Смољинчани су за Дан школе осмислили приредбу под називом  „Путовања једног пустолова кроз простор и  време“. Пустолов  је све присутне водио од праисторије, преко египатских пирамида, средњег века и светских ратова до модерног доба. Путујући са гусарима на заједнички семинар открио је Народно позориште у потпалубљу брода, оперске арије, ритмичке тачке и народну, изворне музике. Све ово су многобројној публици представили ученици ОШ „Дража Маринковић Рођа“ у Смољинцу.

Ученици млађих разреда путовали су кроз музичко – ритмичке тачке Грчком, Русијом, Кином, Мексиком, да би се, пуни елана, вратили у родну Србију и заиграли коло.Судећи по реакцијама публике  приредба је  била изузетно успешна, захваљујући  великом труду  наставника српског, музичког и историје, али и раду учитељица.

Прославу Дана школе је и ове године својим присуством увеличало  руководство Општине Мало Црниће и директори  установа и предузећа из окружења.

  Директорка школе Тања Јеленковић уручила је овом приликом признање председнику Општине Мало Црниће Малиши Антонијевићу за  дугогодишњу успешну сарадњу и помоћ у раду.