2021-06-07T09:10:08+02:00 7. јуна, 2021. 09:10 |

Осветлимо таму (Објављено 4. јуна 1991)

Обележавање великог јубилеја Општинске организације Црвеног крста Пожаревац, 115 година од њеног оснивања започело је 27. маја великом приредбом у Спортском центру која је приређена за добровољне даваоце крви и бројне друге  хумане грађане Пожаревца. На свечаности је додељено око 300 признања вишеструком даваоцима крви. Уручио их је председник Републичке организације Црвеног крста др Мане Будисављевић који  је похвалио рад Пожаревљана и подсетио да је ЦК у Пожаревцу један од најстаријих у Србији, настао исте године када и ЦК Србије.

Осим др Будисављевића присутнима се обратио и председник Општинске организације Црвеног крста Пожаревац Драган Медојевић. Скупу је присуствовао и др Раде Дубајић, секретар Црвеног крста Југославије,  а бурним аплаузом публика је поздравила Војислава Стефановића, општинског рекордера у добровољном давању крви. Стефановић је крв дао 162 пута. Са свечаности је упућена порука мира коју је прочитала ученица Ивана Радосављевић. 

 За око 1.500 присутних на приредби, изведен је културно-забавни програм. Учествовали су: Петар Краљ, Ненад Милосављевић из групе „Галија“, Драган Стојнић, пијаниста Ђорђе Дебач, оркестри Мерак, Белк треин и Електрични пилићи.