1У дворани Спортског центра „Ибар“ у Краљеву, одржано је  Отворено првенство Србије у каратеу у организацији Српске карате Уније и Шотокан карате Федерације. Учествовало је 27 клубова, док је Карате клуб „Пожаревац 92“ представљала екипа од 39 такмичара готово свих узрасних категорија. Пожаревачки каратисти су апсолутно доминирали на Првенству укупно освојивши 18 златних, 15 сребрних и 21 бронзану медаљу. У генералном пласману Пожаревљани су заузели II место иза сјајне екипе домаћина турнира, КК „Са – та – ми“ из Краљева и испред одличног трећепласираног КК „Нови Пазар“.

            Посебно радује веома добар наступ најмлађих такмичара у катама, поготово што су деца дошла до одличних резултата након великог броја обављених  редовних, али и додатних тренинга, што им је јасно указало да се до циља долази само озбиљним и истрајним радом.

            Одличан наступ су имали и јуниори и сениори које 24. и 25. јуна очекује Светско WKC Првенство у Београду. Момци су заиста доминирали на Шампионату, остваривши одличне наступе који потврђују висок ниво форме, али и дају наду да ћемо се радовати медаљама са предстојећег Шампионата у Београду.

         Златне медаље освојили су: Кихон: Марко Николић; Кате: Огњен Стокић, Петар Авдаловић, Давид Нешић, Јелена Велимировић и Немања Цвијовић; Борбе: Дејана Адамовић, Марко Перић у тешкој и апсолутној категорији, Филип Владић у тешкој и апсолутној категорији, Милан Грујић, Јулија Ристић, Марко Младеновић, Екипа кадета, Екипа јуниора, Екипа Сениора и Екипа Кадеткиња.

          Добитници сребрних медаља су: Кате: Ана Авдаловић, Илија Николић, Лука Шивчић и  Љубица Лаловић; Борбе: Миљана Пауновић у тешкој и апсолутној категорији, Дејана Адамовић, Борис Гомиршек у средњој и апсолутној категорији, Милан Лукић у лакој и апсолутној категорији, Јулија Ристић, Александар Леденчан, екипа Пионира и екипа Јуниора.

          Бронзане медаље: Кате: Милош Стојановић, Илија Николић, Огњен Брајковић, Марија Радисављевић, Павле Глушица, Немања Јаблановић, Анита Јаблановић, Јелена Милетић, Моника Цојкић, Лука Цојкић и Михајло Никић; Борбе: Немања Чарапић, Јован Јовановић, Александар Антанасијевић, Вељко Лођиновић у средњој и апсолутној категорији, Милан Грујић, Лука Матијевић у лакој и апсолутној категорији, Матија Јоковић и Петар Баралов.

Share.

Comments are closed.

Skip to content