2020-10-22T09:12:48+02:00 22. октобра, 2020. 09:12 |

Петровaц: Додељене субвенције за самозапошљавање

Заједничким конкурсима локална самоуправа Петровца и Национална служба запошљавања, Филијала у Пожаревцу настоје да обезбеде нова радна места за незапослене. Тренутно су актуелна два програма: одобравање субвенција за самозапошљавање и  програм јавних радова. У оквиру Локалног акционог плана запошљавања Општина је издвојила средства у износу од 2 милиона динара, а НСЗ 1.920.000 динара, укупно 3.920.000.  динара за оба пројекта. У  великој сали Општине ових дана додељени су уговори о одобравању субвенција укупне вредности 2.020.000 динара за  самозапошљавање осам лица. Свечаној додели уговора присуствовали су  Душко Нединић, председник Општине Петровац на Млави и Соња Мирић – Младеновић, директорка НСЗ – Филијала Пожаревац. 

Према речима председника Општине Душка Нединића, за други програм, програм јавних радова, потрошено је 1.900.000 динара и преко КЈП Извор, запослено је 12 радника на 4 месеца.

– Важно је напоменути да је Општина Петровац на Млави, у последње четири године, кроз финансирање Локалног акционог плана за запошљавање, определила преко осам милиона динара за програме јавних радова и самозапошљавање. У односу на буџет којим располажемо и на основу тога да спадамо у групу сиромашнијих општина, ово су огромна средства за помоћ незпосленим грађанима од којих су многи из осетљивих група, старији од 50 година, млади, Роми, неквалификовани радници, а велики број њих је из сеоских средина, истакао је председник који се захвалио представницима НСЗ на подршци у реализацији ових пројеката.