2020-10-15T10:12:30+02:00 15. октобра, 2020. 10:12 |

Поклони костолачким првацима

У Основној школи „Јован Цвијић“ у Костолцу поводом  Дечије недеље подељено је 150 комплета школског прибора свим ученицима првог разреда.


Ова активност део је „Romacted“ програма, који Градска општина Костолац спроводи у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре РС и Саветом Европе. Реч је о програму који има за циљ промовисање доброг управљања локалних самоуправа и оснаживање ромске заједнице на локалном нивоу. Осим у Градској општини Костолац спроводи се у још десет општина и градова Србије. 

Кроз програм је формирана Локална акциона група састављена од представника ромске заједнице, као и Институционална радна група коју чине представници локалне самоуправе и институција. Како наводе: „Међусобно сарађују и користе све расположиве ресурсе у циљу решавања приоритета које су дефинисали грађани. Кроз грант Савета Европе, који је Градска општина Костолац добила, у наредном периоду се очекује решавање и осталих дефинисаних приоритета који нису превише захтевни, а грађанима пуно значе.“ 

Иначе, најмлађе костолачке основце су поменутим поклонима обрадовали представници Градске општине Костолац, Бајрам Морина, Милица Јовић и Маријана Божић, чланови Већа, потом, Маја Здравковић, помоћница председника Градске општине, Радојка Морина, председница Ромског удружења жена Браничевског округа, и Елвис Морина, педагошки асистент. 

Р. Н.