2020-10-05T14:18:30+02:00 5. октобра, 2020. 14:18 |

Пократ „Јасно и гласно“ о избору превозника: Привилеговани услови?

Активисти Покрета „Јасно и гласно“ Пожаревац осуђују одлуку о додели уговора за градски и приградски превоз на територији града Пожаревца и између осталог наводе да су сагледавањем конкурсне документације утврдили да постоје основи сумње да су у предлогу приватно – јавног партнерства и конкурсној документацији присутни дискриминаторни или привилеговани услови који одговарају једном понуђачу.

– Конкурсна документација је сачињена тако да погодује унапред изабраној групи понуђача, а у поступку избора понуђача занемарене су мањкавости изабране понуде, тврде у саопштењу.

У Покрету „Јасно и гласно“ указују и на то да су предузели конкретне законске радње, поднели кривичне пријаве против одговорних лица, као и да је након тога адвокат једне од одговорних особа најавио кривично гоњење аутора текста Покрета „Јасно и гласно“ због „изнетих увредљивих тврдњи“. На то је заступница Покрета Марија Симић Лазаревић иступила и као ауторка поменутог текста и уз образложење изнетих тврдњи скренула пажњу на недопустиво „спречавање синдикалног, политичког и другог деловања и удруживања, из члана 152. Kривичног законика“.