Овогодишње 57. Љубичевске коњичке игре у Пожаревцу одржаће се у специфичним условима 5. и 6. септембра.

Ове Игре, пре свега, биће јединствене по чињеници што ће се по први пут одржати без публике, што нису међународне, али и по томе што ће за оба дана одржавања туристичко спортске манифестације бити организован телевизијски пренос.

Првог такмичарског дана, у суботу са почетком од 14 сати, на хиподрому ће продефиловати вишебојци. Уз предају сабље актуелног витеза Андрије Стерђевића градоначелнику Пожаревца Саши Павловићу, свечано ће бити отворене 57. Љубичевске коњичке игре. До сада је за такмичарски део Игара пријављено 135 коњских грла, 69 касача и 66 галопера.

Директор Туристичке организације града Пожаревца Василије Балдић је на конференцији за медије истакао да су организатори предузели све мере на превенцији и заштити учесника и службених лица од корона вируса, обезбедивши довољан број санитарних тоалета, мобилних чесми, дезинфекционих средстава и заштитних маски.

-На време се отпочело са уређењем градскох хиподрома. Половином августа одржане су и квалификације за Љубичевски вишебој.Из програма су избачени изложба коња која иначе окупља највећи број учесника и посетилаца на једном месту.Такође, отказана је и трка “Ендјуранс”, као и коњичко такмичење прескакање препона,рекао је Балдић и додао:

-Првог дана такмичења одржаће се четири касачке и две галопске трке, волтижовање деце, као и полуфинале Љубичевског вишебоја.

Недеља, 6. септембар, орезервисана је за четири галопске, две касачке и финале Љубичевског вишебоја. Фонд награда је на нивоу прошлогодишњег и стопостотно се обезбеђује из буџета града Пожаревца,истакао је директор ТОГП.

Ове године ЉКИ немају спонзоре, тако да град сноси комплетне трошкове организације овогодишње манифестације.

Share.

Comments are closed.

Skip to content