DSC_0055

У свечаним салонима градског здања у Пожаревцу, у организацији локалне самоуправе и Савета за безбедност саобраћаја Града Пожаревца, одржана је још једна акција поделе ауто седишта за бебе.

Председник Скупштине Бојан Илић, истакао је да превоз деце у посебним седиштима није никакав хир законодавца, нити жеља да се возачи кажњавају. Превоз деце на овакав начин, како су доказале многобројне студије, прави разлику између безбедности и тешких повреда најмлађих сапутника, при саобраћајним незгодама.

Седамсто седишта, колико ће укупно бити подељено ове године, финансирано је од казни за саобраћајне прекршаје у укупном износу од 3.000.000 динара.

Драган Станојевић, председник Савета за безбедност саобраћаја, наглас_20170628_115657ио је да се изузетно велики број деце, чак 70 посто, на не безбедан начин превози у возилима на територији Града Пожаревца.

-Немојте мислити да постоји кратка релација или кратко време управљања моторним возилом. Саобраћајне незгоде су нешто, што се догађа изненада. Зато апелујем на све да користе ова ауто седишта и на најкраћим релацијама, нагласио је Станојевић.

Поред председника Скупштине Бојана Илића и председник Савета Драгана Станојевића, аутоседишта за бебе родитељима је доделио и члан Градског већа Далибор Миљковић.

Опширнији текст о овој теми можете прочитати у наредном броју “Реч народа”.

Share.

Comments are closed.

Skip to content