2020-09-02T13:59:01+02:00 2. септембра, 2020. 13:15 |

Пожаревац субвенционише трећи приватни вртић: Места за још 50 малишана

Град Пожаревац и ПУ „Љубица Вребалов“ Пожаревац потписали су споразум о сарадњи са акредитованим приватним вртићем „Сова“.
Начелник Градске управе Александар Симоновић истакао је да је потписивањем споразума о сарадњи омогућено родитељима да остваре право на накнаду дела трошкова боравка деце у овој установи.

– Реч је о приватној предшколској установи која је верификована од Министарства просвете, науке и технолошког развоја и која има капацитет за пријем педесеторо деце. Подсетићу да смо већ потписали споразум са две приватне предшколске установе, а ово је трећа са којом Град закључује споразум чиме смо створили услове да деца не буду на листи чекања. Самим тим омогућили смо родитељима да између три приватне предшколске установе изберу ону која ће највише одговарати њиховим потребама. На овај начин Град подстиче развој приватног сектора и отвара нова радна места,рекао је Симоновић.

Директорка ПУ„ Љубица Вребалов “ Тања Лончар истакла је да Установа увек подржава све пројекте и иницијативе које су везане за децу.

– Потписивањем овог споразума остварили смо дато обећање да свако дете буде уписано у вртић. Ово је и доказ да руководство Града Пожаревца на челу са градоначелником брине о нашим најмлађим суграђанима, рекла је Лончар и додала да ПУ „Љубица Вребалов“ и приватни субвенционисани вртићи нису конкуренција једни другима већ да су сви на истом задатку, а то је да малишанима обезбеде срећно и здраво детињство.

       Детаљ са потписивања споразума

   

Власница приватног вртића „Сова“ Невенка Ђорђевић захвалила се градском већу на брзом решењу и пријему у систем субвенције.

-Циљ нам је да сва наша уписана деца одрастају у безбедном окружењу и да уз игру и дружење савладају све васпитно-образовне циљеве задате програмом. Наш програм се неће много разликовати од државних вртића,рекла је Ђорђевић.

ПУ „Сова“ налази се у Улици Ђурђа Бранковића број 5 и поседује велико двориште, просторије које су опремље комплетним дидактичким материјалом за децу узраста од шест месеци до поласка у школу.

И.Р.