2020-12-10T10:33:37+01:00 10. децембра, 2020. 10:29 |

Пожаревац: Сваке године новац за лечење деце из буџета

Градоначелник Саша Павловић

Из буџета Града Пожаревца обезбеђено је 24,9 милиона динара за лечење деце у иностранству, a како најављује градоначелник Пожаревца Саша Павловић, новац за ту намену убудуће ће бити издвајан сваке године.    

– Сваки издвојени динар за ову борбу је драгоцен, и зато ћемо и надаље тражити начине да додатно помажемо лечење болесних, каже градоначелник Павловић и додаје:

 

– Градско веће, стриктно поштујући законске прописе, пронашло је решење и донело закључак којим се за подршку породицама са децом за лечење деце од обољења, стања или повреда која се не могу успешно лечити у Републици Србији, за 2020. годину, обезбеђују средства у висини од 24.916.946. динара.

– Радује ме да решење које су градске службе овим закључком пронашле није једнократно већ обезбеђује да се средства за ову намену одвајају у сваком наредном градском годишњем буџету у висини до 1 посто од пореских прихода.

– Овим закључком стичу се услови за склапање уговора са Министарством здравља Републике Србије – Буџетским фондом за лечење обољења, стања или повреда које се не могу успешно лечити у Републици Србији, а за шта постоји тачно прописана регулатива у складу са позитивним законским прописима Републике Србије, наводи градоначелник Пожаревца.