Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис“ Пожаревац наставило је са активностима и мерама са циљем да се смањи учесталост интервенција специјалног возила „паук“, а посредно да се допринесе и подизању свести возача о саобраћајним прописима и неопходности њиховог поштовања, како истиче директорка Марија Паповић

Са првим лепим данима, „ Паркинг сервис“  је кренуо са акцијом постављања стубића на тротоарима. Почело се од најалармантнијих локација, као што је био случај у Светосавској улици, код укрштања са Улицом Моше Пијаде. Такође, замењени су и стубићи на појединим локацијама у граду где су били оштећени, сломљени и сл.

Директорка Марија Паповић

Директорка објашњава да је у питању акција сузбијања непрописног паркирања на тротоарима, а у  циљу обезбеђења пре свега нормалног тока саобраћаја, као и слободног кретања пешака.

– ЈКП „Паркинг сервис“ ће и у наредном периоду настави са оваквим акцијама на локацијама где је то неопходно, како би се смањио број одношења непрописно паркираних возила „пауком“, које су непријатне и за власнике возила, као и за нас, а све у циљу подизања свести возача о значају поштовања саобраћајних прописа, додаје директорка Марија Паповић. 

Поред функционалног значаја, стубићи дају и естетски лепшу слику тротоара у граду, тако да ће „Паркинг сервис“ и у наредном периоду радити на санирању оштећених, освежавању боја и постављању нових стубића.

Share.

2 коментара

  1. I sama direktorka svojim folksvagen lupom parkira na samom trotoaru ,slikana je više puta kako daje dobar primer drugima.

  2. Ideja je fantasticna…imam molbu za nadlezne po ovom pitanju, da obrate paznju na ulicu Cede Vasovica, od mesta preseka sa Kninskom ulicom, pa na dalje prema skoli Kralj Aleksandar I. Naime, na samom tom preseku, gde se nalazi i prsacki prelaz, uvek je na trotoaru previse automobila parkirano…nemoguce je sa pesackog stati na trotoar…deca ne mogu ka skoli slobodno…majka sam prvaka, koga zbog te raskrsnice ne smem pustiti samog u skolu…stubici bi bili idealni na tom mestu. hvala ….srdacan pozdrav i sretan rad :)

Skip to content