2020-09-08T10:34:16+02:00 8. септембра, 2020. 10:31 |

Пожаревачком Дому здравља: Два ултразвучна апарата од НИС-а

Град Пожаревац био je још једна станица каравана „Заједници заједно“ компаније НИС који обилази здравствене установе широм Србије.

Заједно са Клубом волонтера, компанија НИС посетила је у понедељак, 7. септембра пожаревачки Дом здравља, коме је донирала два ултразвучна апарата.


Овом приликом НИС-ови волонтери су спровели и акцију уређивања простора око Дома здравља како би најмлађи пацијенти имали боље и лепше услове боравка у њој. На овај начин настављен је развој партнерства између компаније НИС и Града Пожаревца где су у последње две године у оквиру програма „Заједници заједно“ реализована два пројекта вредна укупно осам милиона динара.

Помоћница директора Дома здравља Пожаревац за организацију здравствене службе и комуникације с јавношћу, педијатар пулмолог др Светлана Николић Ацић истиче да је један од ултразвучних апарата је мобилни и он је намењен за Огранак Костолац.

-Конкурс је носио назив „За здравију будућност деце и омладине“ и у складу са тим ултразвучни апарати ће се користити за обављање прегледа деце школског и предшколског узраста. Апарати ће се користити не само у дијагностичке сврхе, већ и у превентивне, односно за откривање разних аномалија код деце у најранијем узрасту. Желела бих да изразим велику захвалност компанији НИС, која је овом донацијом увелико олакшала и повећала ефикасност рада наших лекара“, изјавила је др Николић Ацић.

Осим пожаревачког Дома здравља, НИС-ови волонтери су обилазећи партнерске општине и градове у нашој земљи већ посетили здравствене установе у  Панчеву, Нишу, Новом Бечеју и Кањижи. Караван ће у наредним данима наставити своје посете здравственим установама широм Србије.

Компанија НИС већ 12 година активно улаже у развој локалних заједница и унапређење квалитета живота грађана Србије. До сада је кроз програм „Заједници заједно“ подржано више од 950 пројеката вредних 1,2 милијарди динара.