2020-09-30T11:00:47+02:00 29. септембра, 2020. 14:02 |

Пожаревљани ускоро возом до Београда

 

На редовној седници Савета Браничевског управног округа којом је председавао начелник Александар Ђокић наставило се са разговорима о управљању отпадом, изградњи регионалне депоније, гасификацији… Састанку су присуствовали градоначелник Пожаревца Саша Павловић и председници свих општина Браничевског округа.

Ђокић је подсетио да ће питање отпада привремено бити регулисано изградњом трансфер станице и рециклажног центра, али није прецизирао датум завршетка изградње. Регионална депонија, за коју су издвојено 24 милиона динара, биће на једној од четири локације. Такође, Пожаревац је направио попис дивљих депонија, као корак ка решавању проблема отпада.

Пожаревљани ће моћи ускоро возом до Београда.

– Надамо се да ће воз према Београду саобраћати по зимском реду вожње, након реконструкције пруге Мала Крсна – Јајинци, најавио је начелник Браничевског управног округа.

Једна од тема била је и гасификација округа. Овај посао приводи се крају, „Србијагас“ објавио је јавни позив за прикључење објеката. Цена прикључка је 780 евра за 150 метара квадратних, а прикључак је могуће платити  на 6 месечних рата.

Ђокић је поменуо да се Браничевски округ „добро држи“ по питању оболелих од ковида 19, те да су све инспекцијске службе,  у сарадњи са републичким инспекторима, радиле добро.